Signal har sagt opp sine TV- og bredbåndskunder. Denne høsten ble fiberbredbånd fra Lofotkraft Bredbånd løsningen for mange.

–Velkommen, sier Marie Vagle, styreleder i Osanpollen Borettslag. I stua til nabo Laila har styret i borettslaget samlet seg. 1.oktober fikk de nytt lynraskt nett fra Lofotkraft Bredbånd/Altibox.

Norges raskeste

Gjennom partnerskapet med Altibox tilbyr Lofotkraft Bredbånd private og bedrifter Norges raskeste bredbånd – og en komplett TV-, strømme- og app-løsning.

Signal har sagt opp sine kunder i Lofoten fordi de legger ned sitt Coax nett. For å få internett og TV må disse kundene ha ny leverandør. Mange har valgt Lofotkraft Bredbånd som sin nye lokale leverandør.

Leilighetene i Osanpollen borettslag er forbeholdt godt voksne, 60+ og uføre. Da blokka på Storøya i Svolvær ble bygget i 1989 var Telenor enerådende på teleinfrastruktur i Lofoten.

–Hva bruker dere internett til?

–Alt, sier de tre i kor. De har forskjellige interesser som kommer til uttrykk i hvordan de bruker internett.

–Høre musikk, Spotify og YouTube, sier Laila Jørgensen Dybdahl (64).

–Strikkesider på internett, sier Marie Vagle (76).

–Marinetraffic, sier Arne Andreassen (84), som har vært sjømann store deler av livet.

Lokal og nær

I Osanpollen Borettslag kan kundene bestille hastighet på nett, forskjellige TV-pakker og strømmetjenester etter behov.

– Osanpollen Borettslag har fått Altibox Flex M, en av våre mest populære produkt pakker. Det er en fleksibel bredbånd-og-TV-strømme-pakke. Noen ønsker mer fart på nettet og mindre TV-pakke. Hver boenhet kan selv velge om de vil ha kun bredbånd, TV eller begge deler, sier Trine Husjord salg- og markedskonsulent i Lofotkraft Bredbånd, som i høst har fått flere nye kunder som hadde mistet sitt nett.

Alt gikk fort da 15 boliger i Osanpollen bestilte nett fra Lofotkraft Bredbånd. Lofotkraft bredbånd engasjerte montører fra OneCo til å legge fiber til borettslaget.

–De var flinke og veldig hyggelig. God service. Montørene var raske og alle leilighetene har fått ny TV-løsning og nytt trådløst nett, forteller Marie.

– Det meste av det jeg gjør på nettet gjør jeg med mobilen. Jeg vet ikke hvordan de fikset det, men montørene bare koblet meg opp på nett via det trådløse nettet. Så for meg fungerte det i det de gikk ut døra, smiler Laila.

–Vi er lokal og nær, og det er viktig for oss at folk er fornøyd og at både TV og nettet fungerer når våre montører forlater plassen, sier Husjord.

Trine Husjord, salgs- og markedskonsulent, Lofotkraft Bredbånd AS. Foto: Tore Berntsen, Visualdays.noTrine Husjord, salgs- og markedskonsulent, Lofotkraft Bredbånd AS. Foto: Tore Berntsen, Visualdays.no

De siste årene har Lofotkraft Bredbånd fått mange nye borettslag og sameier som kunder

–Med Altibox fiberbredbånd får man internetthastighet med opp til 1000 Mbps i begge retninger. Det gir mer enn nok kapasitet til hele familien, uansett hvor mange mobiler, nettbrett og laptoper som bruker internett. Man får også et bredt utvalg TV-innhold.

Lofotkraft Bredbånd sørger for en egen fiberkabel med bredbånd til hver kunde, som gir høy hastighet og stabilt internett, uten påvirkning fra andres nettbruk.

Fiberbredbånd er, enkelt forklart, internett med uendelig kapasitet. Er det rart vi anbefaler det, spør Trine Husjord?

Altibox-appen gir deg frihet til å se TV hvor og når du vil

Tilbake til stua i Osanpollen og hva de bruker nettet til. Alle ramser opp sosiale medier, Facebook, nettbank og nyheter på nett.

–Jeg tror jeg bruker minst fire timer hver dag på nettbrettet mitt, smiler Marie.

–Jeg også. Mye musikk, sier Laila, som gjør alt via trådløst nett på sin mobil.

–Jeg merker at nettet er raskere nå. Nettsidene kommer opp mye fortere enn før, sier Arne, som sammen med kona flyttet fra Digermulen til et enklere liv i Svolvær.

–Og alt styrearbeid i borettslaget er nettbasert, forteller Marie.

Altibox-appen gir deg frihet til å se TV hvor du vil og når du vil – også på mobil, nettbrett eller PC. Du kan laste ned og se ditt innhold når du ikke har internett tilgjengelig, Du har også en rekke strømmetjenester og et arkiv fullt av programmer, filmer og sendinger inkludert.

–Uten TV vet jeg ikke hva vi skulle gjort. Den står på fra klokka fem til vi legger oss, sier Marie. Sammen med mannen ser hun ofte serier, mens hun strikker.

Partnerskapet med Altibox sikrer at vi kan levere det aller siste av ny teknologi

–Partnerskapet med Altibox sikrer at vi kan levere det aller siste av ny teknologi, sier Husjord og forklarer TV- og appmulighetene:

–Med et enkelt poengsystem kan kundene velge inn og ut de kanalene og TV-pakkene du ønsker. Pakkeløsningen du har bestilt bestemmer hvor mange poeng du har disponibelt, de fleste har 50 poeng tilgjengelig. På Mine Sider på altibox.no eller lofotkraft.net får du fullstendig oversikt og mulighet til å velge inn det innholdet som passer din husstand, samt kjøpe flere poeng.

Signal-kundene i Lofoten mister nettet 31.oktober 2023

-Det har vært hektisk og vi har virkelig stått på for å klare å levere tjenester til de kundene som har tatt kontakt med oss før Signal stenger sitt nett. Da er det jo ekstra hyggelig å høre at de som nå har gått over på våre tjenester er fornøyde. For de som ennå ikke har bestemt seg ennå, kan vi dessverre ikke love at vi klarer å levere fiber på denne siden av året. Det er flere faktorer som spiller inn; frost, vinter, om det må graves, sier Husjord.