Kan bygge hjørnesteinsbedriften videre med fiberbredbånd fra Lofotkraft Bredbånd

Entreprenør Thore Magnussen & Sønn satser videre fra Limstrand takket være fiberbredbånd fra Lofotkraft Bredbånd. Med dette får de sikkerhet, bredbånd og topp wifi.

ENDELIG FIBER: Vi trengte raskere nett for å få gjort jobben vår, sier Ørjan Magnussen, eier,
styreleder og daglig leder i familiebedriften på Limstrand.
ENDELIG FIBER: Vi trengte raskere nett for å få gjort jobben vår, sier Ørjan Magnussen, eier, styreleder og daglig leder i familiebedriften på Limstrand.

– Vi hadde trådløst bredbånd. Det var for dårlig. Etter at firmaet begynte med 3D-program, var det
behov for raskere nett.
Thore Magnussen og Sønn AS, et av Lofotens største maskin-entreprenørfirma, har rundt 100 ansatte, omsetter for 300 millioner i året, og har også firmaene TMS Bygg, Geo Lofoten og Lofotpukk i konsernet.
– Fiberen gjør at vi kan satse videre her fra Limstrand, sier Ørjan Magnussen.

Raskt nett er nødvendig

Firmaet ble etablert i 2000 og drives nå av Magnussen, sønnen til grunnleggeren.
På kontoret hans har de nå fått fast fiber og økt fart.

– Her sitter vi og tegner prosjekter og følger opp kunder. Alle jobber på samme system. Det trådløse bredbåndet vi hadde før, var for dårlig, sier Ørjan.
Firmaet holder til på Limstrand, midt mellom Leknes og Svolvær.

– Det er en økt optimisme her nå. Gjennom internettet er det mulig for flere å etablere seg her. Man kan sitte hvor som helst og jobbe.
– Det er flott at det satses på distriktene og at det tilbys fiber her ute. Vi har en perfekt plassering, sier Ørjan.

Samfunnsoppdrag

Lofotkraft Bredbånd ble etablert i 2005 og har de siste årene opplevd økt etterspørsel etter raskere og sikrere nett fra stadig flere bedrifter i Lofoten. Siden 2005 har selskapet lagt stamfiber i hele Lofoten. Dette innebærer mer enn 100 kilometer sjøkabel og over 155 kilometer fiberkabel på land.
Selskapet har nesten 9000 kunder, og i 2019 fikk de i oppdrag fra Vestvågøy kommune å legge fiberkabel til flere bebyggelser i området. I år kom fiberen fra Alstad, og inn på kontorene til Magnussen & Sønn.
– Vårt samfunnsoppdrag er å sikre god infrastruktur, slik at hele Lofoten blir et bedre sted å være, sier Espen Thorvaldsen, leder i Lofotkraft Bredbånd.

ThoreMagnussen-Lkbb-kundestory-lite

Pakkeløsning gir sikkerhet

Pakkeløsningen med fiberbredbånd til bedriftene inkluderer raskt fibernett, stabil wifi og en av markedets beste sikkerhetspakker, forteller Trine Husjord, salgs- og kundekonsulent i Lofotkraft Bredbånd.
– Utviklingen har gått veldig fort. Det er økende forventninger fra kunder. Dette gjelder både bedrifter, offentlige institusjoner, kritiske samfunnsfunksjoner og innbyggere, sier hun.
Den raske utviklingen gjør også at antall dataangrep mot norske bedrifter øker. Når bedrifter angripes, kan personsensitive opplysninger havne i feil hender. Fiberbredbånd fra Lofotkraft Bredbånd inneholder markedets beste sikkerhetspakke, sier Husjord.

Raskt trådløst

Lofotkraft bredbånd og Altibox samarbeider med Cisco Meraki, som er kjent for å levere wifi- opplevelser i verdensklasse.
– Det er viktig med god dekning, høy hastighet og stabilt nett. Bedriftenes trådløse nettverk blir benyttet av stadig flere typer enheter, slik som om arbeidsstasjoner, mobiler og printere, sier Husjord.

Fleksibel tjeneste

Mange bedrifter ønsker å forholde seg til én leverandør av internett, support og datasikkerhet. Lofotkraft Bredbånd tilbyr kundene totalleveranse og én faktura for alle tjenester.
– Vår tjeneste er klargjort for å vokse i takt med bedriftenes behov, sier Trine Husjord.