Slik får du opp hastigheten på internettet
Vi har tipsene til hva du bør gjøre dersom nettet ditt går tregere enn vanlig.

Slik får du opp hastigheten på internettet igjen

Det kan være flere årsaker til at ditt internett hjemme går tregt. Ivan har noen gode tips til hva du bør teste ut for å løse problemet. Se videoen under: Slik får du opp hastigheten på internettet igjen.

 

Ta ut strømmen eller trykk RESET for å få opp hastigheten på internett igjen

Går nettet ditt treigere enn før? Da skal du få et tips hos meg.
En ruter samler masse informasjon over tid. Av og til så kan den trenge en liten restart. Du kan først prøve å ta ut kontakten i 30 sekunder. Om det ikke skulle hjelpe, kan du resette ruteren med så å trykke med en penn eller ei nål i 10 sekunder. Da blir ruteren så god som ny, og internettet vil bli mye bedre og raskere.

Mange forhold hjemme i huset bestemmer hastigheten på bredbåndet ditt, spesielt hvis du har trådløst internett. Test gjerne hastighet her, og sjekk så hva du kan gjøre selv for å få bedre trådløst nett hjemme.

 

Typiske grunner til at wifi er treigt

  • Det er vegger, murer, etasjeskillere, møbler og/eller gjenstander som står mellom hjemmesentralen (senderen) og din trådløse enhet (mottakeren)
  • Det er flere enheter i huset som deler på internett
  • Du er tilkoblet 2,4 GHz-nett, mens 5 GHz ville vært raskere
  • Du har hastighet over 100/100 Mbps, men bruker gamle Cat5-nettverkskabler
  • Du har ikke satt hjemmesentralen i bromodus (med Google Nest og Google Wifi)
  • Din trådløs-router (ikke hjemmesentralen fra Altibox) er gammel og demper hastighet og signal

Greit å vite om hastighet

Du abonnerer på en gitt hastighet, og i utgangspunktet skal denne hastigheten være fullt ut tilgjengelig for deg dersom du har fiberbredbånd via kabel helt til huset og så lenge du bruker en fysisk nettverkskabel fra hjemmesentralen din. Hastigheten for fiber er oppgitt som opp- og nedlastingshastighet, eksempelvis 500/500 betyr 500 megabits per sekund (Mbps) nedlasting, og 500 Mpbs opplastingshastighet.

Imidlertid kan tilgjengelig kapasitet for internettrafikk bli påvirket av forskjellige forhold, herunder tekniske kontrollmekanismer samt eventuelle andre tidskritiske tjenester du abonnerer på fra oss – herunder Altibox Telefoni og Altibox TV. Trafikk for disse tjenestene vil bli prioritert foran internettrafikk.

Merk at din opplevde hastighet også vil bli påvirket av om din internettrafikk foregår utenfor vårt nettverk, og av om du benytter deg av trådløst nettverk. Hvis du har en wifi-forsterker eller nettverksforlenger som Altibox Wifi Overalt, vil det kunne hjelpe svært godt.