Salgs- og markedskonsulent Trine Husjord i Lofotkraft Bredbånd.

Bredbånd:
Historisk høy tillit hos bedriftene

80 prosent av bedriftene i Lofoten oppgir at de er både “tilfredse” og “lojale” i forholdet til Lofotkraft Bredbånd. Lokalt eierskap, lokal service og lokale relasjoner gjennom 20 år forklarer tilliten.

NYE TALL fra vår kundeundersøkelse forteller at bedriftene i Lofoten og Lofotkraft Bredbånd står i en særstilling når det gjelder bedrifters tilfredshet.

– Gjennom 20 år har vi stått på og vært pådriver for utbygging av fiberinfrastruktur med Altibox-produkter til kunder i hele Lofoten, sier Trine Husjord. Som salgs- og kundekonsulent  i Lofotkraft Bredbånd var hun med da den første kunden ble koblet opp i Osan i Svolvær tilbake i i 2005.

– Helt siden den gangen har visjonen vært å skaffe lynraskt og stabilt internett til så mange som mulig, sier Trine. Hun viser til at Lofotkraft Bredbånd jobber målrettet sammen med lokale partnere for at Lofoten skal ha tilgang til den beste og mest robuste tele-infrastrukturen.

– Å velge lokalt har mange fordeler, sier Trine. Skulle det oppstå feil som berører bedriftens Altibox-tjenester, så har vi lokale montører plassert i Svolvær og på Leknes, som rykker ut så snart det lar seg gjøre for å løse problemene. Dette får man ikke nødvendigvis ved å velge større nasjonale aktører, sier Trine.

Lokal tilstedeværelse

Resultatene fra kundeundersøkelsen viser at Lofot-bedriftene har et tett og gjensidig forhold til sin bredbåndsleverandør. Kvalitet på tjenesten og lokal tilstedeværelse er vesentlige forklaringer når hele 80 prosent av bedriftene oppgir at de er “generelt tilfreds” med Lofotkraft Bredbånd.

– De aller fleste bedriftene i regionen har et forhold til oss som leverandør. De om lag 700 bedriftene som er aktive bredbåndskunder, har en oppetid på tjenestene som nærmer seg 100 prosent, forteller Trine.

I tillegg til høy tilfredshet, oppgir 80 prosent av de spurte bedriftene at de er lojale mot Lofotkraft Bredbånd. Den såkalte “relasjonsstyrken” måles til 79 prosent, mens “produktstyrke” gir 75 prosent utslag.

– Tallene forteller oss at bedriftene er fornøyde med oss, og det setter vi stor pris på, sier Trine.

Hun er overbevist om at lokal beredskap, høy kvalitet på tjenestene og lokal tilstedeværelse har stor betydning for tilliten. I tillegg er det viktig hvem som eier og drar nytte av suksessen.

– Lofotkraft Bredbånd sender overskuddet rett tilbake til lokalsamfunnet gjennom utbytte til kommunene. I tillegg ble Fiberfondet opprettet i 2024. Alle lokale lag og foreninger kan søke om støtte på opp til 10.000 kroner, forteller Trine.

Like viktig for små og store bedrifter

Tørrfiskbedriften John Greger på Røst har hatt raskt og stabilt bredbånd fra Lofotkraft Bredbånd siden 2012.
Tørrfiskbedriften John Greger på Røst har hatt raskt og stabilt bredbånd fra Lofotkraft Bredbånd siden 2012.

Lofotkraft Bredbånd har bedriftskunder i alle næringer og størrelser, fra små hjørnestensbedrifter til store industri-, fiskeri- og reiselivsbedrifter.

– Vi har fått mange nye bedriftskunder de siste årene. Når nye bedrifter etableres eller eksisterende bedrifter vokser, er det essensielt at vi kan levere på de ulike bedriftenes behov. Eksisterende kunder ber gjerne om høyere hastighet, mens felles for dem alle er at de er opptatt av høy hastighet, wifi-løsninger og et sikkert og stabilt internett året rundt, sier Trine.

Om man skal velge fiberbredbånd eller trådløst nett har vært mye diskutert i hele landet - også i Lofoten - det siste året. Trine Husjord mener valget er enkelt for de fleste bedrifter.

– Fibernettet vil alltid være mer robust og stabilt, og raskere. Når du får vite at hastigheten til et trådløst nett er «opp til…», så betyr det at du deler på signalet med alle andre som er koblet på samme stasjon i nærheten, både mobilkunder og andre kunder med trådløst bredbånd. Hvis du derimot har fiberkabel, så slipper du å dele på båndbredden. Da får du et mer stabilt nett med høy hastighet uavhengig av alt annet, sier Trine.

Sikkerhet, fiber og wifi fra Altibox

Lofotkraft Bredbånd leverer innhold og tjenester fra Altibox, som i 2024 ble kåret til “det beste bredbåndsselskapet” av EPSI Rating Norge. I 2025 fikk Altibox førsteplassen i Norsk Kundebarometer sin nasjonale undersøkelse, for åttende gang på ni år.

– Datasikkerhet er viktig, og pakkeløsningen Altibox Bedrift Premium gir våre bedriftskunder raskt og stabilt fibernett, brannmur, sikkerhetspakke, innholdsfilter, DDoS-beskyttelse og wifi – alt i én gunstig totalleveranse. Vår tjeneste er klargjort for å kunne vokse i takt med bedriftens behov, sier Trine.

Hun opplever at mange bedrifter ønsker å forholde seg til én lokal leverandør for alle tjenester når det gjelder internett, support og datasikkerhet.

– Tillit handler også om å treffe på behovet. Med Altibox Bedrift Premium får bedriftene én faktura for alle tjenestene de trenger – tjenester som endrer seg i takt med bedriftens behov, sier Trine.

Hva er forskjellene på fiberoptikk, 5G og hybrid fiber-coax?

Fiberbredbånd:

  • Egen fiberkabel helt hjem
  • Svært høy hastighet både
    opp og ned
  • Lav forsinkelse
  • Svært høy stabilitet
  • Krever ofte graving til boligen

Trådløst bredbånd/5G:

  • Fiber til mast, trådløse signaler
    videre til deg
  • Høy hastighet ned, lavere opp
  • Lav forsinkelse
  • Kan påvirkes av andres nettbruk
  • Krever nærhet og fri sikt til basestasjon

Hybrid fiber-coax:

  • Fiber til nabolaget, og så deler
    alle på coax-kabel
  • Lavere opplastingshastighet
  • Nettet ditt påvirkes av naboenes
    bruk
  • Sårbart for elektromagnetisk støy