Turistene krever stadig bedre nett

Rorbu-turistene til Lofoten Basecamp på Skreda krever stadig bedre nett med bedre dekning. Med fiberkabel fra Lofotkraft Bredbånd kan eierne innfri - og se lyst på framtiden.

Rolf Sverre Høyen, Lofoten Basecamp, Skreda, om Lofotkraft Bredbånd.  Foto: Tore Berntsen, Visualdays
Rolf Sverre Høyen, Lofoten Basecamp, Skreda, om Lofotkraft Bredbånd. Foto: Tore Berntsen, Visualdays

– Folk kan være uten vann til neste morgen, men internett må de ha, sier Høyen.
Mange av gjestene er fototurister som laster store bildefiler opp i skyløsninger. Også de som jobber på rorbuanlegget er avhengige av et stabilt og godt nett.

– Booking, regnskap og kundekontakt, alt ligger på servere som krever nettilgang, sier Høyen.

Antenne utsatt for vind

Lofoten Basecamp, som driver rorbuanlegget, fikk sine første gjester i juni 2017. Da fantes det ikke internett der. Så ble det satt opp antenne for mobildata, en jobb som ble gjort av Lofotkraft Bredbånd.

Ifølge Høyen var det ingen klager fra gjestene så lenge opplegget fungerte. Men sterk vind kunne blåse antennen ut av posisjon og svekke eller blokkere signalene. Derfor ønsket Høyen en mer stabil løsning som i tillegg kunne gi mer fart og kapasitet enn en antenne.

Rolf Sverre Høyen i Lofoten Basecamp er fornøyde med at Lofotkraft Bredbånd fant en god løsning som sikret nettet.  Foto: Tore Berntsen, Visualdays
Rolf Sverre Høyen i Lofoten Basecamp er fornøyde med at Lofotkraft Bredbånd fant en god løsning som sikret nettet. Foto: Tore Berntsen, Visualdays

Trådløst+fiber til alle hyttene

Reiselivet er kanskje den bransjen som i størst grad møter de økte forventningene til digitalisering fra publikum. Som lokal leverandør til reiselivsnæringen svarer Lofotkraft Bredbånd med fiber og tilbud om wifi-løsninger.

– Turistene forventer et raskt og trådløst nett, sier Trine Husjord, salgs- og kundekonsulent i Lofotkraft Bredbånd.
Eierne av Lofoten Basecamp opplever at Lofotkraft Bredbånd gjør sitt beste for å takle utfordringene.

– De hiver seg rundt så raskt de kan. De er lokale og ringer alltid tilbake med løsninger, forteller Høyen. Han legger til at det nå er fiberkabel til alle hyttene, der det også er trådløst nett.
Med godt nett og fornøyde gjester planlegger Lofoten Basecamp å utvide fra dagens 38 boenheter og 125 sengeplasser.

– Vi bygger for å komme opp i 150 sengeplasser, og så planlegger vi restaurant, sier Høyen.

 

FAST FIBER: –Reiselivsbransjen er kanskje den bransjen som har blitt møtt med størst forventing av kundene. Turistene forventer raskt trådløst nett, sier Trine Husjord, salgs- og kundekonsulent hos Lofotkraft Bredbånd.
FAST FIBER: –Reiselivsbransjen er kanskje den bransjen som har blitt møtt med størst forventing av kundene. Turistene forventer raskt trådløst nett, sier Trine Husjord, salgs- og kundekonsulent hos Lofotkraft Bredbånd.

Ser positivt på framtida

 –Hva tenker du om årene som kommer? 

 –Bare positivt! Vi hadde og har trua på at turismen kommer til å vokse ganske sterkt. Og at Lofoten står sterkt, sier Høyen  

 Nå er Lofoten Basecamp rigget for vekst med et sikrere nett med større kapasitet med fast fiber via sjøkabel over Offersøystraumen. 

Fakta: Rorbuanlegget på Skreda

Skreda ble bygget ut med brakkerigg for arbeiderne som bygde tunnel i 1987. Senere ble anlegget benyttet til asylmottak. I dag huser området seks bedrifter og fritidsboliger for utleie. Skreda har 63 boenheter med 300 sengeplasser, mens Lofoten Basecamp har 38 enheter med 125 sengeplasser.